Gyula, mely az Alföld gyöngyszemének is nevezett város, hangulatos atmoszférájával, virágos parkjaival, csodálatos erejű gyógyvizével, kiemelkedő kulturális programjaival minden idelátogató számára emlékezetes kikapcsolódást, szórakozást biztosít.

A város egyik legnagyobb vonzereje az 50 éves Várfürdő, mely az Almásy kastély 8,5 hektáros ősparkjában, hatalmas védett fák árnyékos tövében kapott otthont. 20 medencével, uszodával, gyermek élményfürdővel, welness centrummal, pezsgőfürdővel, csúszdás és hullámmedencével az évtizedek alatt európai színvonalúra emelt Várfürdő kellemes felüdülést nyújt minden korosztály számára télen -nyáron egyaránt. A fürdő gyógyászati részlegében igénybe vehető szakorvosi vizsgálat, illetve különféle kezelésekkel kényeztethetik magukat az idelátogató vendégek, mint pl: vízalatti sugármasszázs, iszappakolás, gyógymasszázs, hidroterápia, gyógytorna ...stb

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő
Közép Európa egyetlen épen maradt téglavára,mely a XV. század elején épült, szintén sok turistát vonz Gyulára. A gótikus várat néhány éve újították fel, mely otthont ad számos kiállításnak, valamint a várkápolnának. A vártoronyból csodálatos panoráma nyílik az egész városra. Az egyik bástyában kialakított söröző igazi mediterrán hangulatot áraszt nyári estéken, ahol érdemes egy kis frissítőt elfogyasztani. A vár udvarán, valamint a vár előtti csónakázó tavon működik a nemzetközi hírnévre szert tett és szintén több évtizedes múltra visszatekintő Gyulai Várszínház. Nyaranta nagyon sok látogató keresi fel az itt rendezett előadásokat, kulturális műsorokat. A várkertben számos fesztivál, rendezvény gazdagítja az idelátogatók üdülését ( Végvári esték, Nemzetközi kisüsti és pálinkafesztivál, Reneszánsz karnevál...stb)

Gyulai Vár

Gyulai Várfürdő

Gyulai Vár

Gyulai Várfürdő

Gyulai Vár

Gyulai Várfürdő

Gyulai Vár

Gyulai Várfürdő
Gyula történelmi belvárosa nemrégiben kapott új köntöst. Számos szökőkúttal, szép, virágos sétálóutcával gazdagodott a gyönyörűen felújított városközpont. Számtalan taverna, étterem, cukrászda várja az ide betérő gasztronómiai élményekre vágyó látogatót. Kis vonattal egy rövid városnézés is tehető és aki múzeumokra vágyik , annak érdemes felkeresni a város szülöttjének, Erkel Ferenc szülőházát, a Kohán képtárat, a Dürer termet, a Ladics házat, és végül a híres 100 éves romantikus berendezésű cukrászdában egy fagylaltkelyhet elfogyasztani.

Belváros

Gyulai Várfürdő

Belváros

Gyulai Várfürdő

Belváros

Gyulai Várfürdő

Belváros

Gyulai Várfürdő


Az aktív pihenés kedvelői sem maradnak Gyulán program nélkül. A közeli Tanyamúzeumban lovaglásra, sétakocsikázásra is lehetőség nyílik. A bátrabb vendégek kipróbálhatják a gokart pályát, illetve a közeli motocross pályán is megtekinthetnek egy-két versenyt. A csendet kedvelőknek ajánljuk a Körösök vidékét, mely igazi horgászparadicsom. Néhány horgásztavon garantáltan kifoghatja minden vendég a vacsorára valót is..... A környék vadakban gazdag erdői a sportvadászokat is egyaránt vonzzák.
A környező erdőkben kerékpár túrákat illetve gyalogtúrákat is lehet tenni, érdemes felkeresni a közeli Városerdőt a Fekete-Körös mentén, vagy a Szanazugi strandot a Kettős-Körös összefolyásánál. A várost átszelő Élővízcsatornán egy feledhetetlen kajak, kenutúrával minden bizonnyal gazdag élménnyel térhetnek haza vendégeink.